Припрема се нови тужилачки споразум Србије и Русије

Србија и Русија припремају потписивање новог споразума којима ће бити обухваћен заједнички рад тужилаштава две земље на сузбијању већ присутних облика криминалитета и оних савремених који потичу из високотехнолошког окружења, укључујући противправно коришћење крипто-валута и дигиталне имовине, саопштено је данас из кабинета републичког јавног тужиоца Загорке Доловац.

Русија-Србија (Фото: Лола Ђорђевић)

Доловац са сарадницима борави у радној посети Генералном тужилаштву Руске Федерације поводом, како се наводи, обележавања 300 година од оснивања јавног тужилаштва и успостављања система кривичноправне заштите друштва и контроле законитости у поступању државних органа у Русији.

Наводи се да је на билатералном састанку између Генералног тужиоца Руске Федерације Игора Kраснова и Доловац, коме су присуствовали и високи тужилачки руководиоци Русије и Србије, са задовољством разматрана до сада остварена сарадња која на основу споразума о сарадњи траје више од 10 година.

„Руски Генерални и српски Републички тужилац су се сложили да ће одмах приступити изради и потписивању новог, четвртог споразума“, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Доловац је позвала руског колегу да посети Србију, а том приликом би дошло и до потписивања овог споразума, што је он са задовољством прихватио, наведено је у саопштењу.

посты:

Коментари: