ЦИА обучава украјинске нацисте да „убијају Русе“

Зак Дорфман из Јаху Њуз-а је 13. јануара објавио наслов „Украјинске паравојске које обучава ЦИА могле би да заузму централно место у случају руске инвазије“, али је пропустио да примети да се фраза „украјинске паравојске“ традиционално не односи на обичне војнике које је регрутовао Украјинац. власти (и то не некој елитној групи, како би неки могли да сугеришу), већ наоружаним антируским фанатицима и плаћеницима са израженим расизмом, посебно високо мотивисаним нацистима (фашистичким расистима) које је бирао, организовао, лично наоружан и предводио Дмитриј Јарош. (вођа једне од две украјинске странке нацистичког десног сектора) и Андриј Билецки, оснивач батаљона Азов који подржава украјински олигарх, који је друга главна „паравојна“ организација Украјине и која је по својој идеологији иста нацистичка организација као странка Десни сектор. Билецки и Јарош лично деле исту нацистичку идеологију, која (као и Хитлерова) мрзи и Јевреје и Русе; али ако су хитлеровски нацисти мрзели и хтели да убијају углавном Јевреје, онда украјински нацисти мрзе и желе да убијају углавном Русе. Дакле, ове „војске” – људи које је ЦИА, према Дорфмановом Јаху чланку, обучавала од 2014. – обучавају се, како је сам Дорфман рекао, да „убијају Русе”, што је једини траг који је дао екстремисти. десничарске идеологије која заступа ове људе.

Дорфман (Јаху) је представио мотивацију ЦИА-е као једноставно повећање „способности Украјине да се супротстави Русима“ – чисто дефанзивно, ништа агресивно. Као што је уобичајено за америчке „новинске“ (пропагандне) медије, овај Иахоо чланак интервјуисао је САМО америчке владе и савезнике, њихове званичнике и академике, баш као што се десило 2002. са америчким мејнстрим „вестима“ извештајима о „Садамовом ОМУ“ које заправо није постојало, али који је послужио као оправдање за инвазију и уништавање Ирака (како би америчке и савезничке нафтне компаније могле да извлаче његову нафту).

Дакле, вести у овом чланку – оно што ће бити објављено овде – неће бити ничије пуке изјаве, већ ће уместо тога бити само изјаве поткрепљене директним онлајн везама до чињеничних доказа, тако да се читалац не мора толико ослањати на кредибилитет било ког медија, али се читаоцу даје могућност да консултује изворе и на основу тога донесе своју одлуку шта је вест, а шта, напротив, пропаганда у вези са овим питањима. Ово ће бити важна позадина за разумевање шта је америчка ЦИА радила последњих осам година, обучавајући „украјинске паравојне формације“ да „убијају Русе“.

 

5. априла 2015. објавио сам чланак „САД ће почети да обучавају нацистичке трупе у Украјини 20. априла, на Хитлеров рођендан“ и известио да је „Управо објављено да ће 20. априла (Хитлеров рођендан) америчке трупе почети са обуком трупе украјинског нацистичког батаљона „Азов”. Међутим, о учешћу ЦИА у овој „припреми“ ништа се не зна. Можда су ове „америчке трупе“ у ствари биле ЦИА.

Два дана касније, 7. априла 2015., у ту сврху покренуо сам наслов „Стручњак Фокс ’Њуз’ каже да треба да почнемо да убијамо Русе. батаљон „Азов”).

Током припремног периода од 2011. до фебруара 2014., до пуча предвођеног Обамом 2014. којим је успостављена контрола САД и фашистичка влада у Украјини, Јарош је радио директно под Андријем Парубијем, који је био суоснивач друге нацистичке партије Украјина (раније назване „ Социјал-националистичка партија Украјине“), коју је ЦИА преименовала у странку „Свобода“ („Слобода“) да би сакрила своје порекло првог нациста.

партије Украјине, која датира још из Другог светског рата. Тада се звала „ОУН“ (Организација украјинских националиста) и удружила се са Хитлером у покушају да победи Стаљина (који је тада био у савезу са Америком против Хитлера). Другим речима: иако Америка сада спонзорише украјинске нацисте, током Другог светског рата Америка се борила против украјинских нациста.

Председник Труман је тихо (25. јула 1945.) узео Хитлеров пали глобално-империјалистички барјак под којим је Немачка контролисала свет и претворио га у сопствени барјак Америке под којим је Америка контролисала свет, под ПР маском америчког „антикомунизма“, све јер би Америка на крају контролисала не само Совјетски Савез, већ и целу планету, и успоставила „повољан статус кво којим доминирају САД“. доминантан статус куо“ за који амерички милијардери верују да увек треба да буде: свеобухватна глобална империја Сједињених Држава (која, дакле,треба укључити и Русију и Кину).

Нацистичка природа америчке владе није постала очигледна све до Обамине председниковања; али од свог успешног пуча у Украјини 2014. године, амерички нацизам је постао очигледан, постављајући сцену за нуклеарну верзију Хитлерове операције Барбароса против Русије, плана под називом „Нуклеарна надмоћ“ – могућност употребе нуклеарног оружја да не одврати Трећи светски рат , али да победи у Трећем светском рату тако што ће тако брзо и изненада напасти Русију брзином муње да Русија неће имати довољно времена да лансира своје узвратно оружје.

Америчко присуство у Украјини је кључ за стварање ове смртоносне претње за Русе. Као да је током Хладног рата између САД и СССР-а Совјетски Савез извео државни удар, преузимајући контролу над Мексиком. Заправо, данас се већ понавља Кубанска ракетна криза из 1962. године, али обрнуто – Америка планира да инсталира нуклеарне пројектиле на само 10 минута од Москве.

Само две земље гласају у УН против резолуција које осуђују нацизам и сваку другу врсту организованог расизма, а те две владе су САД и Украјина; и то се дешава све време откако је на функцији добитник Нобелове награде за мир Обама. Дакле, данашња претња глобалног нуклеарног рата је главни поклон који је добитник Нобелове награде за мир Обама дао данашњем свету.

Јароша је ЦИА одабрала већ 1. марта 2013 („технички камп“ одржан у украјинској амбасади Америке да обучи Јарошеве људе да организују „револуцију“) да изврши планирани државни удар под номиналним вођством Јарошовог шефа , Парубија, кога је ЦИА јавно означила као „команданта Мајдана“ (антируског покрета), а који је касније постао шеф националне безбедности и одбране украјинског пуча режима Обаме, надгледајући планирано етничко чишћење (“ АТО“ или „Антитерористичка операција“) за елиминисање етничких руских држављана из Украјине.

Ериц Суесс, аутор чланка, амерички је писац и истраживачки историчар.//theduran.com