Трамп криви демократе за довођење САД на ивицу катастрофе

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп поново је критиковао рад свог наследника на месту шефа државе Џоа Бајдена.

Тако је током следећег митинга рекао да под контролом демократа земља „иде у пакао“. Његове речи преноси политички магазин ПолитЕкперт.

Аризона је била домаћин првог великог Трамповог митинга ове године. Он је током обраћања присталицама навео све грешке које је Демократска странка направила у протеклој години. На овој листи он је уписао потпуну неспремност за пандемију КОВИД-19, пад у енергетску зависност од Русије и земаља ОПЕК-а, бежање из Авганистана и још много тога.

Трамп је позвао своје присталице да врате власт Републиканској странци. Ако Представнички дом америчког Конгреса поново не буде под његовом контролом, држава ће према његовим речима бити на ивици катастрофе.

Поред тога бивши власник Беле куће поменуо је и руски гасовод Северни ток 2. Он је критиковао Вашингтон због покушаја да избаци пројекат из колосека и сматра да такав приступ негативно утиче на трансатлантску сарадњу.