Кнежевић: Неопходно прекинути сукоб на релацији Кривокапић-Абазовић

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта, Милан Кнежевић, изјавио је да је за решење актуелне кризе неопходан разговор, па макар о техничкој Влади и одређивању датума превремених парламентарних избора.

„Верујемо да би било неопходно да се прекине сукоб на релацији Кривокапић-Абазовић, као и између осталих представника парламентарне већине, те да се кроз разговор покуша доћи до решења. Уколико се успе изаћи из зачараног круга оптужби између Кривокапића и Абазовића, лако се можемо договорити“, рекао је Кнежевић за Радио Црна Гора.

Кнежевић је потврдио да ће Демократски фронт да гласа за смену потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, али и за скраћење мандата Скупштини, уколико не буде договора унутар парламентарне већине.

„Сматрамо да скраћење мандата Скупштини и одређивање датума превремених парламентарних избора подразумева формирање техничке владе која би требало да спроведе те изборе“, навео је Кнежевић.

Он је додао и да је Демократски фронт пристао да буде, како је казао, део експеримента Кривокапић-Абазовић у прошлог години, али да овог пута неће пристати ни на какве уцене и понижавања, пренео је портал РТЦГ.