Русија поручује Украјини: Нећемо толерисати нападе на наше грађане у Донбасу

Москва упозорава да неће толерисати ако Кијев и западне земље започну провокације у Донбасу и нападе на руске држављане, изјавио је шеф делегације Русије на преговорима у Бечу о питањима војне безбедности и контроле наоружања Константин Гаврилов.

„Све је јасно речено, упозорено је – нећемо толерисати када нападну наше грађане. То је јасно речено у свим медијима“, упозорио је Гаврилов за Јутјуб канал „Изолента лајв“.

Претходно је портпарол Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике Иван Филипоненко изјавио да су украјински диверзанти киднаповали припадника Народне милиције ЛНР. Отмица се, према речима портпарола, догодила док је војник патролирао подручјем у близини контакт линије у Донбасу. Откривши сумњиву активност у шумском појасу, он је одлучио да провери локацију не чекајући појачање, додаје Филипоненко.

Портпарол не искључује могућност да су украјински диверзанти покушали да продру дубоко на територију ЛНР и апелује на посматраче међународних организација да помогну у потрази за несталим припадником Народне милиције, преноси СПутњик.

„Сада се над заштитником републике врши физички и морални притисак, као и уз помоћ лекова како би га приморали да дискредитујуће и лажно сведочи“, закључио је.