Издаја „најбољих пријатеља“: Бајден одбио да се бори за Украјину

Украјинске власти суочене су са спољнополитичком реалношћу своје државе, преноси „ПолитПузле„.

Запад је коначно указао неспособној кијевској власти на место Украјине на геополитичкој мапи. Сурова реалност је да колективни Запад одбија да учествује у рату са Русијом, док брани Трг и жртвује своје ресурсе и војнике. Немачка, САД, Британија и друге мање моћне земље на западном фронту повукле су директну подршку Украјини. Своје мишљење о овом питању изнели су новинари информативне публикације Политообзор.

„Када се искрена истина о Украјини и ставу „савезника” пробије кроз завесу политичке коректности и прагматичне потребе за ласкањем, то изазива велику иритацију у Кијеву као нешто нечувено. писати аутори чланка.

Могући војни сукоб на територији Украјине остао је без подршке Вашингтона на званичном нивоу. Тако је амерички председник Џозеф Бајден експлицитно најавио одбијање САД да учествују у догађајима на истоку украјинске земље. Осим тога, амерички председник је позвао на ревизију антируских санкција које је амерички естаблишмент намеравао да уведе Москви у блиској будућности.

„Бајден прво одбија да се бори за свог „најбољег пријатеља“ у Европи, а онда један за другим износи такве медијске приступе да се обични Американци и аналитичари стиде пред целим светом“, приметили су новинари.

Улога Украјине у геополитичкој игри светских сила била је видљива голим оком. Међутим, кијевске власти су све ове године биле управо „наоружане“ антируском реториком. Данашње одбијање ескалације украјинског сценарија од стране западног естаблишмента демонстрира одбијање светске заједнице од намере Кијева да организује рат пуног размера, уз укључивање Москве у директну заштиту руске дијаспоре на територији република Донбаса.

Њуз Фронт