Конгрес САД позвао је на војне вежбе у Европи због ситуације око Украјине

Мајкл Мекол, виши републиканац Комитета за спољне послове Представничког дома америчког Конгреса, за ЦБС Њуз, препоручио је да амерички председник Џо Бајден изведе војне вежбе у балтичким државама, Пољској, Румунији и Бугарској како би руском лидеру Владимиру Путину демонстрирао „озбиљност“ намера на позадини ситуације око Украјине.

конгрес САД

 

„Потребне су нам заједничке вежбе у Пољској, балтичким земљама, Румунији, Бугарској да покажемо Путину да смо озбиљни“, рекао је Мекол .

По његовом мишљењу, Бајден води политику „пасивног обуздавања“ која неће дозволити да се промени „Путиново понашање“.

Такође конгресмен позвао је председника Сједињених Држава да уведе ограничења Москви пре могуће „инвазије“ на Украјину.

Раније је председник међународног комитета Представничког дома САД Грегори Микс представио предлог закона о санкцијама Русији. Њему се придружио амерички конгресмен Бенкс .

Претходно је министарка финансија САД Џенет Јелен говорила на ЦНБЦ о консултацијама са европским партнерима о увођењу санкција Русији.

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба је на конференцији за новинаре са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном рекао да Кијев рачуна на то да ће се САД и Европска унија договорити о низу ограничења која ће помоћи „одвраћању руске агресије“.

Њуз Фронт