НАТО као религија

Тензије САД/НАТО/Украјина/Русија нису сасвим нове. Већ смо видели потенцијал за озбиљне проблеме 2014. године када су се САД и европске државе умешале у унутрашње ствари Украјине и уротиле у државни удар против демократски изабраног председника Украјине Виктора Јануковича, јер није играо игру коју му је Запад упутио. играти се. Наравно, наши медији су овај пуч назвали „револуцијом у боји“ са свим обиљежјима демократије.

Криза 2021/22. логичан је наставак експанзионистичке политике коју је НАТО водио од распада Совјетског Савеза, о чему су одавно говорили бројни професори међународног права и међународних односа, укључујући Ричарда Фалка, Џона Миршајмера, Стивена. Кинзер и Френсис Бојл. Приступ НАТО-а реализује тврдње САД да имају „мисију“ да извозе свој социо-економски модел у друге земље, без обзира на преференције суверених држава и самоопредељење народа.

Упркос чињеници да су се наративи САД и НАТО у више наврата показали као нетачни, а понекад и намерно лажни, остаје чињеница да већина грађана западног света некритички верује у оно што им се каже. „Квалитетна штампа“ укључујући Њујорк тајмс, Вашингтон пост, Тајмс, Монд, Ел Паис, НЗЗ и ФАЗ су ефикасне ехо коморе за вашингтонски консензус и са ентузијазмом подржавају ПР и геополитичку пропагандну офанзиву. Мислим да се са сигурношћу може рећи да је једини рат који је НАТО икада добио јесте информациони рат. Савитљиви и саучеснички корпоративни медији успешно су убедили милионе Американаца и Европљана да су токсични наративи министарства спољних послова заиста тачни. Верујемо у мит о „арапском пролећу“ и „евромајдану“,