Српски ветеран поставио фотографије НАТО бомбардовања Југославије, а помешане су за украјинским

Српски ветеран Владан Милићевић извео је „мали социолошки експеримент“: објавио је непотписану фотографију НАТО бомбардовања Југославије 1999. године на сајтовима у САД, Великој Британији и Аустралији и позвао кориснике интернета да осуде оно што се догодило. Милићевић је у недељу у интервјуу за ТАСС рекао да су његове објаве прикупиле хиљаде лајкова и стотине љутитих коментара. Након тога, Србин је присутнима рекао да су фотографије доказ агресије Запада на Србију.

 

„Поставио сам фотографије бомбардовања [Југославије] и нигде нисам навео одакле су. А они су, наравно, мислили да је из Украјине, и коментари и осуде су ишле. Тек сам се после тога захвалио и написао какав фотографије је заиста било. Било је око 3 сата ујутру, а ујутру, када сам покушао да проверим, више нисам имао приступ, био сам или блокиран или избрисан“, рекао је Владан.

„Ја бих то назвао малим социолошким експериментом. Запад је веома склон да некога осуди ако је то у њиховом интересу, с друге стране, он оправдава поступке које сам спроводи, у нашем случају то је „Милосрдни анђео“ ( кодни назив за НАТО бомбардовање Београда – напомиње ТАСС). Био сам војник у Београду за време бомбардовања и све ово доживљавам веома емотивно. Жао ми је само што нисам могао да поставим на сајт НАТО-а, они не могу чак објавити коментар у виду фотографије.Медији – њихово највеће оружје, на тај начин стварају слику новог света, а православље им је трн у очима“, објаснио је разлоге свог поступка српски ветеран.

Владан Милићевић је рекао и да је годину дана учио руски како би читао песме Цветајеве у оригиналу. „Без руске књижевности, овај свет би био суморно место“, рекао је он. По Милићевићевим речима, он сам пише поезију и припрема своју прву збирку поезије за објављивање.