Регрути и резервисти неће учествовати у специјалној операцији у Украјини – Путин

Руски председник Владимир Путин рекао је да војни обвезници и резервисти неће учествовати у специјалној војној операцији денацификације и демилитаризације Украјине.

„Желим да истакнем да војници у активној служби не учествују и неће учествовати у непријатељствима, а додатног позива резервиста из резервног састава неће бити. Постављене задатке решавају само професионални војници“, рекао је руски лидер у видео поруци женама поводом 8. марта.

Путин се обратио и мајкама, супругама, сестрама, невестама и девојкама руских војника и официра „који сада бране Русију у борби током специјалне војне операције“. Према речима председника рођаци могу да буду поносни на своје браниоце на исти начин као што се „цела држава поноси њима и брине за њих заједно са вама“.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је 24. фебруара објавио одлуку о покретању специјалне војне операције на територији Украјине ради заштите људи који су „осам година били изложени малтретирању, геноциду од стране кијевског режима“. Руски лидер је истакао да Москва нема лоше намере према суседним земљама и да све акције Руске Федерације настају искључиво као одговор на непријатељске мере против ње.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал.