У ЛНР, девојка је рањена у гранатирању од стране Оружаних снага Украјине

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал

Девојчица је задобила ране од гелера по лицу и рамену због гранатирања села Новокрасњанка од стране украјинских трупа, саопштила је Народна милиција Луганске Народне Републике .

2521691 02.11.2014 Подсчет голосов на одном из избирательных участков на выборах в Луганской народной республике (ЛНР). Валерий Мельников/РИА Новости

„Услед гранатирања са стране ВФУ (оружане формације Украјине – прим. аут.) у селу Новокрасњанка рањена је девојчица рођена 2008. године“, наводи се у поруци Народне милиције, објављеној на Телеграм каналу . .

Како су навели у одељењу, девојчица је хоспитализована, пружена јој је квалификована медицинска помоћ.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу .

Према руском Министарству одбране, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе. Уз подршку Оружаних снага Руске Федерације, групе ДПР и ЛНР развијају офанзиву . Али о окупацији Украјине нема говора, нагласио је председник Русије.