Додик: Амбасадор Русије у Сарајеву неће бити проглашен персоном нон грата

Амбасадор Русије у Сарајеву Игор Калабухов неће бити проглашен персоном нон грата у Босни и Херцеговини, како то заговарају поједини бошњачки политичари, поручио је данас српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Одлуку о томе може донети само Председништво БиХ, а ја бих у том случају био против“, казао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је рекао да му је жао што је у Украјини рат, као и цивилних жртава и на украјинској и на руској страни, али не разуме антируску хистерију која влада међу делом политичара у Федерацији БиХ.

Према његовим речима, они на тај начин желе да се „додворе“ представницима других земаља, а занемарују то што због неутралног става БиХ, Русија и даље испоручује гас овој земљи, пре свега, грађанима Сарајева, пренели су сарајевски медији, преноси Танјуг
.
Последњих дана из Сарајева је стигло низ критика на рачун Калабухова, који је рекао да се Русија неће мешати у одлуку БиХ о чланству у НАТО савезу, али да ће, ако се то деси, због геостратешких интереса на то реаговати.