Русија одговара: Санкције Џонсону и члановима британске Владе

Русија одговара на санкције Лондона – на руску „стоп листу“ укључени су кључни чланови британске Владе и низ политичара, укључујући премијера земље Бориса Џонсона и министарку спољних послова Елизабет Трас, саопштено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

„У вези са невиђеним непријатељским поступцима Владе Велике Британије који су се, конкретно, манифестовали кроз увођење санкција против највиших званичника Русије, донета је одлука да се на руску ‘стоп листу’ уврсте кључни чланови британске Владе и низ политичара“, наводи се у саопштењу.

На листи су британски држављани којима је забрањен улазак у Русију. Међу њима су премијер Борис Џонсон, министарка спољних послова Лиз Трас, министар одбране Бен Волaс, као и министар правде Доминик Раб, министар финансија Риши Сунак, министарка унутрашњих послова Прити Пател.

Москва ће у најскорије време проширити „стоп листу“ укључивањем британских политичара и парламентараца који доприносе распиривању антируске хистерије, који подстичу „колективни Запад“ да користи језик претњи у дијалогу са Москвом и који се баве бесрамним хушкањем кијевског неонацистичког режима, поручује руска страна.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал