Десант британских специјалаца на запад Украјине: Стигли стручњаци за припрему диверзија

Најмање две групе које броје око 20 стручњака за диверзије и партизанску борбу из састава Специјалне ваздушне службе Британске армије десантирани су изнад Лавовске области у Украјини, изјавио је неименовани представник руске војске.

Како је рекао, припадници те службе сматрају се једним од најквалификованијих стручњака у свету у облсти организације државних преврата, масовних протеста и митинга, организације убистава политичких функционера, врбовања, али и припреме терористичких аката.

„То нису обични специјалци, то су интелектуалци који у свом саставу имају и идеологе, такорећи професоре, а остали су стручњаци из разних области“, рекао је он.

Представник руске војске је такође рекао и да они обично у зонама борбених дејстава раде под маском медицинских радника или хуманитараца.

Специјална ваздушна служба, скраћено SAS, је јединица Британске армије, основана 1941. као пук, да би 1950. реконституисана као корпус. Ова јединица је послужила као модел за стварање многобројних специјалних јединица широм света.

Врши велики број функција међу које спадају тајно извиђање, противтерористичка дејства, директна дејства и прикупљање обавештајних података.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал