Путин: Русија зна ко је шта урадио у Бучи

Руска војска нема никакве везе са догађајима у Бучи, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом.

Он је додао да Москва зна ко стоји иза ове провокације, преноси ТАСС .

Према Путиновим речима, дошло је до великог искора у преговорима Русије и Украјине у Истанбулу, али се тада Русија суочила са провокацијом у Бучи.

Раније је лист ВЗГЉАД објавио да западни и украјински медији и политичари шире још један лажњак о наводним масовним убиствима цивила од стране руске војске у кијевском граду Бучи. У Москви је ово што се дешава названо пуноправним војно-информативним ратом против Русије.

Руски стални представник при УН Василиј Небензја назвао је догађаје у Бучи провокацијом која има за циљ дискредитацију и дехуманизацију руске војске и вршење политичког притиска на Русију.

Министарство одбране Русије позвало је међународне организације да истраже провокацију у Бучи, а инцидент је назвало „још једном продукцијом кијевског режима за западне медије“. Војска је истакла да су све јединице Оружаних снага РФ напустиле град 30. марта.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал