Лажне вести неће спасити националисте и плаћенике у Украјини

Ток лажних вести неће спасити украјинске националисте и стране плаћенике који делују у Украјини, као и њихове спонзоре, од одговорности, рекао је Сергеј Леонидченко, шеф правног одељења сталне мисије Русије при УН, на неформалном састанку Савет безбедности УН.

„Желим да истакнем да ток лажних вести неће заштитити украјинске неонацисте, стране плаћенике и њихове спонзоре од одговорности за монструозне злочине. Бројна сведочења и докази се прикупљају широм Украјине , укључујући и Мариупољ „, рекао је Леонидченко.

Према његовим речима, сведоци потврђују да су украјински војни и националистички батаљони користили школе, па чак и вртиће, као и друге цивилне објекте у војне сврхе. Украјинска војска не оклева да то уради, рекао је он.

„Они постављају фотографије својих војних положаја на интернет. Ја сам такве постове сакупљао као доказ, али сам то престао да радим јер их је било превише и они и даље долазе“, рекао је дипломата.

„Украјински војни и националистички батаљони такође редовно користе цивиле као живи штит, у размерама које се могу поредити само са тактиком ИСИС-а *. Али овде је још горе, јер украјинска војска то ради са својим сународницима“, закључио је он.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал