Песков о позиву Путину на самит Г20: Рано говори о модалитету учешћа Русије

Русија ће се припремати за самит Г20, али о модалитету њеног учешћа на скупу још је рано говорити, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је подсетио да је у четвртак одржан „веома позитиван“ телефонски разговор председника Русије Владимира Путина и Џокоа Видода, председника Индонезије, која ће у новембру бити домаћин самита Г20.

На питање да ли ће Путин посетити Индонезију током самита Г20 или ће учествовати у раду скупа посредством видео-конференције, Песков је одговорио:

„Не, таквих одлука нема. Председник је заиста захвалио господину Видоду за љубазни позив да учествује у самиту и Русија ће се припремати за зај самит и учинити све што је могуће да председавање Индонезије буде успешно“.

Агенција Франс прес је раније, позивајући се на изјаву председника Индонезије Џока Видода, саопштила да су и председник Русије Владимир Путин, и председник Украјине Владимир Зеленски, добили позив на самит.

Агенција Блумберг је пренела да је Видодо рекао да Путин намерава да посети самит. Двојица лидера су у четвртак разговарали телефоном о ситуацији у Украјини и раду Г20.

Зеленски је раније саопштио да је разговарао с Видодом и да му је захвалио за позив на самит „Велике двадесторице“.

Самит Г20 треба да буде одржан у новембру на Балију.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал