„Он је у облацима“: шеф немачког министарства финансија оштро критикован на немачким друштвеним мрежама

Немачку је захватио талас народног гнева због неспремности владе те земље да плаћа руски гас у складу са новом шемом у рубљама као што Русија данас упорно захтева. Немачки министар финансија Кристијан Линднер јавно је најавио одбијање обрачуна у рубљама.

Огорчено становништво које је већ у шоку због скоковитих цена горива, као и превисоких трошкова његовог снабдевања, оптужило је шефа Министарства финансија за очигледан недостатак трезвености и снажно препоручило овом последњем да престане да „лебди у облаци“.

У пространству једне од друштвених мрежа, корисници су чак саркастично предложили да Линднер прибегне услугама „вољене Украјине“ у потрази за руским плавим горивом.

Поред тога коришћена су и искрено страшна упозорења упућена немачкој влади.

„Ако наставите да отварате уста против Русије, господин Путин и његове трупе ће ускоро бити испред Рајхстага онда вас ниједан јарак неће спасити“, рекао је један коментатор.

Понашање немачких сила, корисници Интернета су то назвали једноставно смешним рекавши да Немачка прво покрене санкциони антируски рат, а затим успе и да „закули“ због наводне уцене Руске Федерације.

„Ако Берлин настави са овим лудилом, онда ће се руска застава појавити изнад Бундестага“, рекао је један од немачких корисника.

Подсетимо, шеф немачког министарства финансија Линднер је у суботу, 30. априла, рекао да земља неће плаћати испоруке гаса из Русије у рубљама.

Раније је Гаспром прекинуо испоруке плавог горива Пољској и Бугарској.

Руски лидер Владимир Путин је крајем марта наложио да се плаћања за испоруку гаса непријатељским земљама конвертују у рубље. Нови услов је ступио на снагу 1. априла.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал