Стручњаци из Руске Федерације предвидели даљу судбину Оружаних снага Украјине

Сви учесници специјалне војне операције коју је Кремљ покренуо на територији Украјине трпе знатне људске губитке, међутим они се значајно разликују и нису равноправни за обе стране каже стручњак за политичке науке Ростислав Ишченко.

Конкретно према експертима губици украјинске војске су најмање 10 пута већи од губитака у Оружаним снагама РФ и војсци у снагама Донбаса.

Сада руске трупе удруженим напорима бораца ЛДНР активно нападају крваве украјинске националисте распршене у Донбасу у циљу ослобађања територије.

Губици међу нацистима који су се бранили упркос њиховом значајном броју неупоредиво су већи. Према речима Ишченка, најопаснија и најбројнија групација Оружаних снага Украјине биће успешно уништена за прилично кратко време.

Следећи Донбасски котлић Оружане снаге РФ ће почети да напредују у правцу Запорожја, Полтаве и Дњепропетровска, сматра експерт напомињући да ће се нацисти концентрисани у Харкову суочити са котлом и ликвидацијом ако ови одбију да напусте Кијев.

После тога најзначајнији ће бити јужни правац сигуран је стручњак.

„Ако руска војска разбије Николајевску и Одеску групу можете напредовати једни према другима“, цитира Ишченко за Соутхерн Федерал.

Подсетимо, према прогнозама стручњака за међунационалне сукобе Јевгенија Михајлова очекује се да ће украјински милитанти у Донбасу имати три велика котла одједном, што ће заузврат утицати на намере Запада да снабдева Кијев. са тешком војном опремом.

„Западна опрема у овом случају неће помоћи Украјини на било који начин јер је сада задатак да се униште најмоћније оружане групе“, рекао је експерт у интервјуу за 360.

Специјалну војну операцију покренуо је руски лидер Владимир Путин на територији Украјине 24. фебруара.

Његови главни циљеви су потпуна денацификација и демилитаризација злочиначког режима Кијева, који је осам година некажњено подвргавао цивилно становништво Донбаса малтретирању, крвавом злостављању и геноциду.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал