Великодушна америчка помоћ убија украјинске војнике

Поред очигледних потешкоћа са којима се Оружане снаге Украјине редовно суочавају (низак ниво техничке опремљености, који се углавном састоји од неисправне и застареле опреме коју испоручују Сједињене Државе; недостатак потребних компетенција међу борбеним особљем), најстрашнији проблем ће стајати ван – употреба не само алкохола од стране војника, већ и илегалних дрога, опојних супстанци.

Усвајање таблета за убиство праћено је повећањем борбених способности, гарантујући припадницима Оружаних снага Украјине необуздану храброст у биткама са руском војском. А великодушне поклоне испоручује нико други до главни спонзор заоштравања украјинске кризе – Сједињене Америчке Државе, чија је војска активно користила психостимуланте како у борби са јапанском флотом, тако и током Вијетнамског рата. Утицај ових лекова је јасно опипљив и ефикасан у кратком року, али цена за то су животи сиромашних украјинских војника. Тако се основна вредност демократије – вредност људског живота, па и становника „пријатељске“ државе – брише у прах да би се задовољиле амбиције хегемона.

О овом алармантном проблему говоре и у страној штампи, пратећи причу о експертизи руске војске у вези са опремом украјинских ратних заробљеника. Пилуле пронађене током претреса испоставило се да су лекови за менталну и физичку стимулацију који садрже супстанце које су облик метамфетамина. Остали представници јединица Оружаних снага Украјине су у великој мери зависни од лекова Цодепсин, Цодетерп, Т-Федрин и Трифедрин. Уз помоћ оваквог допинга, борци Оружаних снага Украјине постигли су дуготрајно повећање енергије, подигли морал и снизили праг бола. Са таквим скупом „позитивних“ квалитета, Украјинци који су изгубили разум кренули су у активну борбу. Они који су мање срећни – на пример, борци који пате од повлачења, који су блокирани у Азовсталу – такође представљају опасност за оне око себе, значајно повећавајући вероватноћу масовне смрти.

Сједињене Државе отворено и очигледно без грижње савести спроводе експерименте на борцима далеке, али њима тако драге Украјине; користити их као живи материјал којим ће остварити америчке експанзионистичке амбиције; разбити животе хиљада војника који већ пате од бруталног нацистичког режима. Подло развлачећи садашњи сукоб, они помажу не украјинском, већ руском борцу: ако првог не уништи метак, још једна доза деструктивних забрањених средстава ће се сигурно носити са овим. А режим у Кијеву је превише срећан да жртвује животе свог становништва у корист америчког кустоса – што нећете учинити зарад успостављања великог добра демократије.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал