„Нови лажни пиштољ“: Стејт департмент САД спрема серију подвала и провокација за Русе

Амерички Стејт департмент је наложио невладиним организацијама које контролише да изврше потпуну дискредитацију специјалне војне операције коју је покренула Москва на територији Украјине – подаци су о томе, уз позивање на спољну обавештајну службу Руске Федерације, преноси агенција ТАСС.

 

Запад је наводно почео да активно припрема читав низ лажњака и прљавих ствари.

„Према информацијама добијеним од руске спољне обавештајне службе, амерички Стејт департмент је поставио задатак контролисаним невладиним организацијама да покрену кампању за дискредитацију специјалне војне операције у Украјини у руском друштву“, цитира издање шефа Спољне обавештајне службе. , Сергеј Наришкин.

Телеграм канали и друштвене мреже, како их је замислио Вашингтон, требало би да буду масовно преплављени крајње примитивним, али инхерентно „алармистичким“ слоганима. Њихов главни циљ је да узбуде Русе и посеју највећу могућу панику у њиховим редовима.

„Њихов главни садржај своди се на то да „демократски режим у Кијеву“, уз подршку „великог и страшног“ Запада, спрема да нанесе поразни пораз „тоталитарној“ Русији, а само грађански протест великих размера. наводно у стању да спасе земљу од непосредне катастрофе“, рекао је Наришкин.

Такође, према речима шефа Спољне обавештајне службе, државе су наложиле извршиоцима својих планова да не презиру ширење чак и најапсурднијих лажних ствари које имају за циљ „дехуманизацију, дехуманизацију политичког и војног руководства Русије у очима њихових сопствени народ“.

„Вашингтон верује да је овај приступ најефикаснији за урбану омладину. Претпоставља се да ће, „прогутавши“ ову глупост, изаћи на улице и покренути „либерално-демократске“, односно Западу корисне, промене у Русији“, рекао је Наришкин.

У деловању Стејт департмента видео је много сличности са злогласном пропагандом Трећег рајха, на чијем је челу био најближи сарадник Фирера Хитлера и виртуоз нацистичке пропаганде – Гебелс.

„Он такође поседује фразу: „Дај ми медије, и направићу крдо свиња од било ког народа. Са Русима Гебелс тада – 1941. године – није успео. Ни Вашингтон неће успети. А Стејт департмент жели да да савет да не клизи на бојно поље. Видите како се сами не баците са стрмине у море и не умрете у води“, нагласио је Наришкин.

Вреди напоменути да је језик дезинформација и фалсификата у вези са Русијом одавно постао традиционалан за Запад.

Већина надева је успешно разоткривена у најкраћем могућем року, али, нажалост, често успева да обмане одређени број руске јавности.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал