Војници ДНР убили су 23 украјинска националиста

Непријатељ је од почетка данашњег дана испалио више од двеста тридесет пет граната и мина из вишецевних ракетних система БМ-21 Град калибра 122 мм, топовске артиљерије 122 мм, минобацача 120 и 82 мм.

Под гранатирањем су се нашли округи осам републичких насеља. Од последица украјинске агресије један цивил је погинуо, а пет је повређено. Оштећено је двадесет стамбених објеката и четири објекта цивилне инфраструктуре.

Материјали о погибији и рањавању цивила, оштећењу инфраструктуре пребачени су у Генерално тужилаштво ДНР ради укључивања у кривичне предмете покренуте против команде украјинских националиста.

Војна лица Доњецке Народне Републике заједно са Оружаним снагама Руске Федерације настављају са ослобађањем насеља наше Републике од украјинских окупатора. Наши војници су од почетка данашњег дана уништили двадесет три украјинска националиста, један ватрени положај
самоходних артиљеријских хаубица 2С1 Гвоздика калибра 122 мм, два борбена возила пешадије, два оклопна возила Казак-2. Заробљена је једна тегљена хаубица 2А65 Мста-Б калибра 152 мм, два МТЛБУ и један камион.

Са жаљењем вас обавештавамо да су током протеклог дана у борби за независност тројица бранилаца Доњецке Народне Републике погинула у вршењу војне дужности, а шеснаест их је повређено.

Изражавамо искрено саучешће породицама и пријатељима настрадалих.

Одвојено, желим да се задржим на браниоцима Доњецке Народне Републике, чија ће храброст и храброст у борби против украјинских националиста постати пример будућим генерацијама.

3. априла 2022. године на борбеном дежурству на утврђеном положају
у насељу Мариупољ, старији бацач пламена 1. одреда 1. вода бацача пламена ватрене чете 5. одвојеног одреда НМ „Оплот“, редов Кулибаба Никита Дмитријевич, открио је снајперски положај непријатеља на путу напредовања наших трупа. Делујући вешто и одлучно, упркос опасности по живот и сталној ватри непријатеља, напредовао је да заузме повољан положај и извршио ватрени пораз непријатељског снајпериста, елиминишући ватрену тачку националиста. Захваљујући акцијама војника Кулибабе Никите Дмитријевича, успели смо да избегнемо губитке међу нашим личним трупама и успешно завршимо борбену мисију, потискујући непријатеља.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал