Конашенков: Уништена нафтна рафинерија у украјинском Кременчугу

Руске снаге су високопрецизним оружјем с мора и из ваздуха уништиле производне капацитете нафтне рафинерије на северном прилазу граду Кременчугу у Полтавској области. Погођени су резервоари с горивом предвиђеним за украјинску војну тенхику, рекао је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

Како је рекао, ракетне снаге и артиљерија Русије уништиле су 520 области груписања украјинске војске и технике, 15 управљачких пунктова, шест артиљеријских одреда на ватреним позицијама, као и складиште ракетног наоружања у области насеља Шебелинка у Харковској области.

Руски системи противваздушне одбране су у области насеља Лозова у Харковској области оборили авион Су-27 украјинске авијације. У ваздуху је оборено и 15 украјинских беспилотних летелица у насељима Доњецке Народне Републике, рекао је Конашенков на конференцији за новинаре и додао да су изнад насеља Топољско у Харковској области пресретнута два пројектила испаљена из ракетног система „Смерч“.

Генерал је навео да је руска авијација током протекле ноћи погодила 153 области груписања украјинске војске и технике. Уништена је радарска станица америчке производње за навођење противваздушних система, а у Харсковској области онеспособљена су два вишецевна ракетна бацача „Град“.

„Од почетка специјалне војне операције руска војска је уништилиа 165 авиона, 125 хеликоптера, 842 беспилотне летелице и 304 противракетна комплекса“, рекао је Конашенков.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал