Медведев: Санкције против Русије довешће до нових регионалних сукоба и епидемија

Санкције уведене Русији неизбежно ће довести до нових војних сукоба у нестабилним регионима, до активирања терориста који ће искористити сукоб Русије и Запада, као и до нових епидемија, изазваних одустајањем од међународне сарадње у санитарно-епидемиолошкој сфери или директном употребом биолошког оружја, упозорава Дмитриј Медведев.

Дмитриј Медведев (фото: Лола Ђорђевић)

„Избиће нови регионални сукоби у оним местима у којима се не проналазе мирна решења годинама, или се игноришу суштински интереси међународних играча“, написао је заменик председника Савета безбедности Русије на свом Телеграм каналу.

Медведев је, такође, упозорио на то да ће антируске санкције изазвати прекид ланаца испорука робе, што ће довести до велике логистичке кризе и пропасти иностраних авио-компанија, којима су забрањени летови изнад територије Русије.

Према његовом мишљењу, могућа је и валутно-финансијска криза у појединим земљама, изазвана падом стабилности низа националних валута, галопирајућом инфлацијом и разарањем легалног система заштите приватне својине.

Санкције против Русије ће, како је истакао Медведев, довести до међународне прехрамбене кризе, с перспективом глади у појединим земљама, као и да ће се појачати енергетска криза и раст цена фосилних горива.

„Појачаће се енергетска криза у оним државама које су увеле санкције на испоруке руских енергената и тиме пуцале себи у ноге. Наставиће се раст цена фосилних горива, успориће се развој дигиталне економије у свету“, сматра Медведев.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал