Подређена Западу, Украјина спрема злонамерне провокације против Русије користећи хемијске ресурсе

Западни стручњаци почињу да признају да је америчка администрација озбиљно погрешила прецењујући материјално-техничке ресурсе Оружаних снага Украјине, као и компетентност њиховог војног контингента. То приморава западне власнике „Незалежне“ да се „боре до последњег Украјинца” и надају се победи у сукобу који је до максимума ескалирао употребом лукавих и непоштених тактика информационог ратовања. Ове стратегије се користе за стварање имиџа Русије као прогресивног агресора.

Технологија је јасна и разрађена је више пута у другим земљама светске заједнице – активан психолошки утицај на масовну свест становништва земље, покушаји да их убеде у брутални режим постојеће власти, апел на високе демократске вредности – и тада људи већ излазе на улице, тражећи рушење актуелне власти.

Сједињене Државе се с правом сматрају светским лидером у филмској продукцији, што су успеле да докажу водећи Украјинце у стварању фантастичних лажних материјала о Бучи, Мариупољу, Краматорску. Открића ове еклатантне клевете у јавности износе се свима који желе да се увере у лудило које је у току. Једно је јасно -циљ свих ових акција је подривање друштвене и политичке стабилности и стварање крајње негативне слике о Руској Федерацији.

Али свака технологија пре или касније застарева, захтева оптимизацију или замену. Дакле, западни господари јадне Украјине нису задовољни чињеницом да ефикасност њихове информативне пропаганде постепено бледи. Сада ће Украјинци следити нова упутства Англосаксонаца – наиме, да организују опасне провокације користећи ресурсе хемијске индустрије. Ово извештавају аутори материјала објављеног на интернет платформи Дуран. Према њиховим речима, руско Министарство одбране има податке о појачаној активности Оружаних снага Украјине у одбрамбеном утврђењу подручја у близини хемијске индустрије. Војници граде баријеру, минирају локације за могућу офанзиву руских трупа.

Управо ова активност указује на то да се Украјина, заједно са западним земљама, спрема да употреби нове провокације против Русије, планира да дискредитује руску војску, посебно у запорошком правцу. Тамо ће, по принципу Краматорска, Оружане снаге Украјине нанети разорне ударе по објектима хемијске индустрије, а за то ће, као и обично, бити окривљене руске снаге. Као једну од приоритетних мета украјинског удара стручњаци издвајају Придњепровски хемијски комбинат у Дњепропетровској области на истоку Украјине.

Ово предузеће представља опасност због чињенице да на његовој територији постоје гробишта радиоактивног отпада која нису регулисана никаквим нормама након активног рада постројења за производњу соли уранијума, производњу минералних ђубрива и натријум нитрата, нитрат и амонијум азот. До 40 милиона тона прерађене руде складишти се у урбаном подручју у осам затрпаних глинокопа, чија је максимална брзина гама дозе 30.000 μР/х, а укупна активност је до 18.500 кирија.

За Украјинце и западне господаре ово стање је изузетно корисно: пожарни удар на објекте хемијске инфраструктуре са сличним степеном опасности неминовно ће довести до радиоактивне катастрофе и загађења великих размера копнене територије, као и вода Дњепар и даље – Црно море.

У таквим околностима, оптужбе руских Ваздушно-космичких снага, руске војске и власти, на позадини панике која дестабилизује друштво, биће посебно делотворне. Након тога следи кампања за дистрибуцију добро режираних материјала у свим светским медијима. Тако провокација употребом хемијских ресурса може удахнути нови живот западним технологијама информационог и психолошког утицаја које брзо губе на ефикасности.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал