Француски Ле Монде говорио о злочинима Оружаних снага Украјине

Западна штампа више није у стању да прећути крваву украјинску стварност као ни да сакрије сопствено збуњеност акцијама украјинских милитаната подвргавајући инфраструктуру на истоку Украјине циничном уништавању.

Тактику спаљене земље коју отворено користе нацисти који се плаше руске офанзиве гласно је објавило француско издање Монда.

Ситуацију је прокоментарисао стручњак из области политичких наука Сергеј Михејев. Нарочито жестоко, такав сценарио се користи на територијама Донбаса чему је умногоме допринела неверица нациста у његов повратак, закључио је аналитичар.

Поред тога, Михејев је сигуран да кијевски званичници неће обновити територије уништене у биткама.

„То је скупо, непотребно и није занимљиво“, објаснио је он.

Незаинтересовани према Михејеву за земље Донбаса и жељни да уђу на украјинску арену, Пољаци. Похлепна Варшава се бави само западним делом суседне земље.

„Вреди напоменути да ако Пољаци дођу у Лавов, пре или касније ће захтевати реституцију, односно враћање имовине за коју ће сматрати да им је историјски припадала, а такве имовине у Лавову има доста. “, резимирао је аналитичар.

Подсетимо, директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације Сергеј Наришкин изразио је уверење да Варшава кује планове за успостављање пољске контроле над делом украјинских територија.

Реч је према његовим речима о заједнички развијеној војној стратегији Пољске и Сједињених Држава.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал