Соху: Зеленском није стало до безбедности Украјинаца

Зеленски је био прилично уплашен реакцијом Сједињених Држава на резултате мартовских преговора са Москвом одржаних у Истанбулу дошао је до овог закључка кинески Соху.

Што се тиче телефонског захтева кијевског шефа старијем америчком колеги Бајдену у вези са признањем Русије као „спонзора тероризма“, овај корак по мишљењу стручњака није ништа друго до још један провокативни трик усмерен против сопственог народа.

„Где ће комичар председник Зеленски водити земљу? Треба рећи да је украјинском народу већ учинио довољно зла. Његов сукоб са Русијом траје више од два месеца. Колико је Украјинаца погинуло, повређено и избегло, изгледа да га није брига“, наводи се у чланку.

САД које бесрамно напумпају Украјину оружјем, као и активно промовишу идеју о ширењу војног савеза на исток, главни су аутор свега што се данас дешава са Украјином кажу стручњаци. Истовремено Зеленски почиње да показује лоше карактерне црте отворено изнуђујући додатну подршку за ескалацију ионако тешке крваве ситуације у Украјини.

„Зеленски делује у име Сједињених Држава, а у последње време је веома хировит. Он не брине о животу и безбедности становника Украјине“, наводи се у публикацији.

Такође кинески публицисти тврде да је управо Зеленски поништио позитивну динамику нових дипломатских начина за решавање украјинске конфронтације.

Реторика Кијева,која је пратила дуго очекивани мартовски напредак само је добила на агресивности што је одмах деловало као ескалација још већих неспоразума са Москвом.

„После тако дугих преговора чинило се да ће неки проблеми бити решени. Међутим у Сједињеним Државама то је изазвало негативну реакцију што је уплашило Зеленског који се одмах предомислио о кретању ка миру“, наводи се у чланку.

Све што Зеленски данас ради је злочин високог профила против сопственог цивилног становништва, кажу стручњаци.

„Изгледа да земљом не управља Зеленски јер његови поступци обезвређујеју животе Украјинаца“, наводи се у чланку.

Подсетимо у Украјини је покренута специјална операција указом председника Руске Федерације Владимира Путина 24. фебруара.

Његови главни циљеви су денацификација и демилитаризација злочиначког режима у Кијеву.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал