Eексперт Баширов предвидео је нови државни удар за Украјину

Украјину би могао очекивати велики војни удар и радикалну промену власт, до овог закључка све чешће долазе политиколози. Осим тога у уским стручним круговима све је гласније име могућег наследника Зеленског. Политиколог Марат Баширов покушао је да расветли ситуацију.

Према мишљењу политичког аналитичара у позадини америчке жеље да заради што више новца на снабдевању нацистима оружјем, улога украјинског комичара председника је у принципу већ одиграна – Зеленски наводи стручњак „треба да постане икона“.

Председништво Украјине би према претпоставкама Баширова могао да преузме главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни чија је репутација последњих недеља нагло порасла.

Генералном рејтингу доприноси и његово неслагање са ставом Британаца чије сумњиве савете Зеленски тако тврдоглаво слуша. Управо су они подсећамо саветовали последњи неуспели јуриш на Змијско острво.

Иначе данас не говоримо о повратку бивше украјинске опозиције на управљање земљом, – самоуверено је експерт, напомињући да ће у условима садашње кијевске реалности бити постављена особа која је директно повезана са војним пословима.

Као резултат тога могли би да „обесе све псе“ Зеленском оптужујући га за пораз украјинске војске у конфронтацији са Русијом, не искључује Баширов.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал