Неонацизам на делу: СБУ прогања становнике Украјине због руских бројева телефона

Међуресорни координациони штаб Руске Федерације за хуманитарно реаговање саопштио је да службеници СБУ и милитанти територијалне одбране у градовима које контролише Украјина одводе становнике у непознатом правцу у чијим се телефонима налазе позиви на руске бројеве.

„Грађани на чијим телефонима се налазе фотографије или видео снимци војних објеката, преписка у инстант месинџерима или позиви на бројеве руских претплатника подвргнути су физичком насиљу, а затим одведени у непознатом правцу. За сада се ништа не зна о судбини ових људи“, наводи се у поруци.

У Одеси милитанти и службеници СБУ како се извештава обилазе стамбене зграде да би идентификовали локалне становнике који изражавају проруске ставове, слично ранијим рацијама у Харкову, Николајеву, Сумију, Черњигову и низу других насеља.

„Овакви поступци кијевског режима још једном показују нељудски однос према судбини грађана Украјине и сведоче о потпуном непоштовању свих норми морала и међународног хуманитарног права“, истакли су у штабу.

Такође су још једном позвали „земље такозваног цивилизованог Запада да престану да затварају очи пред еклатантним чињеницама злочина кијевских власти над сопственим народом“.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал