Мило Ђукановић: Повлачење признања Косова од стране Црне Горе никада није била опција

Црногорски председник Мило Ђукановић рекао је у интервјуу за РТК да повлачење признања Косова од стране Црне Горе никада није била опција.

Он је додао да је одлуку о признавању независности Косова донела црногорска држава након анализе и у правном и у политичком смислу.

„Повлачење (признања незавиности Косова) никада није било опција. Црна Гора је озбиљна држава. Ми смо одговоран сусед. Анализирали смо правни и политички аспект, онда смо дошли до закључка да је у интересу стабилности и просперитета региона неопходно признати независност Косова“, рекао је Ђукановић.

Према његовим речима, Црна Гора је у сваком свом кораку јасно показала да не постоји дилема у признавању независности Косова.

„Напротив, желимо да помогнемо Косову као што желимо да помогнемо и свим другим земљама у региону да што пре прихвате европски систем вредности и крену даље путем Европске уније и НАТО-а“, додао је Ђукановиц́.

Црногорски председник борави у дводневној званичној посети Косову.

Он се јуче састао се са шефовима институција, председницом Вјосом Османи, председником Гљауком Коњуфцом и првим потпредседником Владе Бесником Бисљимијем.

Другог дана посете председник Ђукановић ће посетити базу Кфор-а, одржати предавање на ААБ колеџу и присуствовати пословном форуму у организацији почасног конзула Црне Горе на Косову.

Косовоонлине

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал