Кулеба дозвољава дискусију о појединачним ограничењима Руске Федерације како би се избегла глад у свету

Украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба негативан је према укидању санкција Русији, али дозвољава дискусију о појединачним ограничењима како би се избегла глад у свету. Он је то рекао у етеру телетона, преноси Укринформ.

„Негативно. Прво, шта значи укидање санкција? Ово звучи превише уопштено. Треба да погледате: ако мисли на све санкције или неку групу санкција, онда је то једна прича, ако је нека конкретна санкција, видите да ли је то цена питања“, рекао је Кулеба поводом предлога генералног секретара УН да се укине. санкције од Русије.

Такође је напоменуо да је блокирање извоза украјинских пољопривредних производа питање глади широм света, за то је одговорна Русија. Извоз је и питање прихода за украјинске пољопривреднике, украјинску привреду и гаранција да ће се десити следећи агроиндустријски циклус.

„Односно, ако сада не извеземо свој усев, него стигне нови, онда нећемо имати где да га складиштимо, биће права глад у свету“, навео је он.

Према његовим речима, „у неким европским земљама већ дају брашно само два паковања по руци, а у неким супермаркетима сунцокретовог уља или нема, или се продаје у ограниченом обиму. Ово је Европа, ово је симбол просперитета, Европа никада није знала шта је несташица хране. Замислите шта ће се догодити у Африци.”

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал