Москва: Украјински екстремисти пљачкају, туку и хапсе становнике Гуљајпоља у Запорожју

Украјински екстремисти и припадници Оружаних снага Украјине пљачкају цивиле Гуљајпоља у Запорошкој области под изговором да је то због „одбрамбених потреба“, а све који се успротиве – пребијају и хапсе, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

„У Гуљајпољу у Запорошкој области припадници украјинских националистичких формација и војних јединица Оружаних снага Украјине спроводе пљачкашке акције по стамбеним квартовима. Под претњом примене оружја, присилно одузимају од цивила новац, драгоцености и лична превозна средства, због, наводно, одбрамбених потреба. Истовремено, грађане, који покажу и најмањи знак отпора, пребијају и оптужују за проруске ставове. Све осумњичене хапсе на основу члана о ‘колаборационизму’ Кривичног закона Украјине и одвозе у непознатом правцу“, објаснио је Мизинцев.

Он је истакао да слични случајеви већ по ко зна који пут показују право „лице“ кијевског режима, нехумано понашање украјинских власти према судбини свог народа и занемаривање моралних норми и норми међународног права.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал