„Апсурдна политика“: Бабаков најавио неизбежно самоуништење Европе

Европа је одавно изгубила сваку самосталност у доношењу одлука, кротко испуњавајући политичку вољу руководства САД, – рекао је заменик председника Државне думе Руске Федерације Александар Бабаков.

Слепо праћење курса који намеће Вашингтон неминовно уништава и саме Европљане, сигуран је политичар.

„Шта је самоуништење Европе? Чињеница да су изгубили потпуну самосталност у одлучивању. Данас слепо прате упутства, пре свега, Американаца“, рекао је он.

Као пример, Бабаков је навео гасне трикове Варшаве, која је одбила да испоручује руско плаво гориво.

„Погледајте шта је Пољска урадила? Ово такође пркоси здравом разуму. Односно, гасовод положен преко територије Пољске снабдева гасом Немачку. Пољаци кажу да неће да узимају гас из ове цеви, него од Немаца. Мислим да би чак и школарац питао учитеља: „Да ли сам добро разумео проблем?“. Која је логика? Они купују исти руски гас, али од Немаца. Од овога не постаје немачко… не постаје немачко, већ постаје немачка цена за руски гас“, рекао је он.

Истовремено, политичар нуди Русији да Европи да потпуну слободу деловања по питању обликовања њене будуће судбине. Бабаков позива Москву да остане потпуно мирна у одговору на апсурдну европску ситуацију.

„Ако људи ово не разумеју, штавише, данас то стављају као главну државну политику у области економије, о чему да разговарамо са њима? Морамо им мирно дати прилику да дођу до краја до апсурда“, резимирао је политичар.

Подсетимо, како је раније рекао шеф Института за друштвено-економска истраживања Финансијског института при Влади Руске Федерације Алексиј Зубец, Запад више не верује у дугорочну природу актуелног украјинског режима.

Украјинска конфронтација, према прогнозама стручњака, завршиће се следеће зиме – Кијев једноставно неће имати довољно снаге за дужи период.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал