„Одеса-мама“: експерт Крутаков оценио даље стратегије Оружаних снага РФ

Руски политиколог Леонид Крутаков је истакао стратешки важну предност Одесе за руске војне снаге.

Достигнућа Оружаних снага Руске Федерације током специјалне војне операције руше све планове западних господара Украјине за даљи развој „трга“.

Као резултат активних акција руске војске, Украјина је блокирала приступ Азовском мору, што, наравно, приморава НАТО да хитно ревидира своје стратегије.

За Русију је, напротив, стицање контроле над акваторијом не само Азовског, већ и Црног мора најважнији стратешки задатак. Зато ће прелазак на контролу земље Одесе и региона бити најоптималније решење, – сигуран је стручњак,

Према његовим речима, управо се сада одвија велика заједничка кампања земаља колективног Запада да максимално дестабилизују Русију, лишавајући је свих достигнућа у јужном правцу. Због географских карактеристика севернокавкаска територија руског излаза на море не може постати водеће место за базирање флоте. Али Крим и јужне територије Украјине са водама Црног и Азовског мора су изузетно атрактивна и стратешки важна предност.

Осим тога, Одеса је и излаз на Дунав, што указује на потпуну потребу за његовом контролом. Може се претпоставити, нагласио је експерт, да ће Запад покушати да изолује Русију лишавајући јој предности у водама Црног мора, што захтева повећану пажњу Москве.

Подсетимо, према претпоставкама војних аналитичара, после чишћења Донбаса од украјинских нациста, главне снаге Оружаних снага РФ ће кренути ка ослобађању највеће руске луке Одеса и отићи ће на земље Придњестровља.

ЦБО је почео у Украјини 24. фебруара. Његови главни циљеви су денацификација и демилитаризација злочиначког режима у Кијеву.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал