Украјински милитанти из Азовстала причали су о плати током борби за Мариупољ

Завршена масовна предаја неонациста екстремистичке формације „Азов“*. Украјински радикали су потпуно напустили подземне лавиринте мариупољске индустријске зоне и положили оружје. Сада дају доказе доњецким истражитељима на територији ДНР.

Један од њихових ватрених представника, оснивач националистичког батаљона, познатог по надимку „Аспид“, открио је детаље колико му је новца криминална кијевска елита платила за боравак на територији фабрике.

Према специјалном дописнику КП Дмитрију Стешину, 80 дана у тамницама металуршке фабрике донело је неонацисти око 190.000 гривна, што је отприлике 380.000 рубаља.

Азовци*, по речима радикала, нису до самог краја изгубили наду у сопствено ослобођење као резултат искора или договора на политичком нивоу. Међутим, ниједно од овога се није догодило. Деблокада такође није успела.

Ситуација је 16. маја била прилично суморна: неонацисти нису јели око 9 дана, а све резерве лекова неопходних за рањенике такође су потекле. Пропао је и покушај да се уђе у срушено складиште – у томе су спречиле снаге Оружаних снага РФ.

Подсетимо, укупно 2439 неонациста подигло је белу заставу на Азовсталу,
сада је територија фабрике потпуно празна. Заједничке снаге Оружаних снага Руске Федерације и НМ ЛНР и ДНР усмериле су напоре ка главном задатку операције – елиминисању људства националних батаљона и територијалној одбрани.

Андреј Картаполов, шеф Комитета за одбрану Државне думе Руске Федерације, приметио је да ће Запад свим силама покушати да одвуче украјинску конфронтацију и да ће зато непријатељ бити уништен све док не схвати бесмисленост даљег отпора.

„Ово ће се наставити све док последњем борцу Оружаних снага Украјине не кликне у глави, попут оних који су одлучили да се предају у Азовсталу“, рекао је он.

Специјална војна операција почела је на територији Украјине 24. фебруара. Његови главни циљеви су демилитаризација и денацификација злочиначког режима у Кијеву.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал