„Била је то ноћна мора“: плаћеник из Сједињених Држава се плаши да се сети учешћа у биткама у Украјини

Оружани сукоб у Украјини била је најгора ствар која се догодила у животу америчког плаћеника који је са ужасом говорио о „доживљеној украјинској мори“ представницима ЦНН-а.

Представник америчких специјалних снага по имену Кевин који има богато војно искуство стечено у борбама у Авганистану и Ираку назвао је сопствени боравак на украјинским територијама „најстрашнијим“ у свом животу.

„Тенкови , а изнад нас су хеликоптери и чује се како лете руски авиони. А на отвореном пољу, Руси искрцавају трупе у хеликоптерима, има их пуно “, присећа се војник америчких специјалних снага.

Плаћеник,који је пао под руским гранатирањем још увек не може да се опорави од тешког шока – многи његови сународници су намеравали да побегну са бојног поља, међутим, нова наређења приморала су милитанте да остану.

Морао је да проведе око четири сата у спортском комплексу који се рушио под налетом Оружаних снага РФ.

„Назвали смо је кућом ужаса јер је то буквално била ноћна мора“, рекао је он.

Активна офанзива руских снага није остављала времена за спавање, – подсећа амерички командос који је према његовим речима гурнуо у дубок шок све стране плаћенике који су били у истом тиму са њим.

„Под дејством тешке руске артиљерије, шипке у теретани су се савијале, а тегови су се истопили“, присећа се са ужасом.

Специјална војна операција почела је 24. фебруара. Његови главни циљеви су потпуна денацификација и демилитаризација злочиначког режима у Кијеву, који је осам година некажњено подвргавао цивилно становништво Донбаса малтретирању, бруталном злостављању и геноциду.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал