„Трчали смо боси“: супруга украјинског војника оптужила команду Оружаних снага Украјине за нехуманост

Тријумфалне изјаве о украјинским „победама“ које одвратни саветник Зеленског Арестович с времена на време великодушно излива веома су далеко од стварности. Доказ за то су подаци које је дала супруга једног од украјинских милитаната.

На пространствима друштвених мрежа супруга украјинског војника објавила је резонантне информације о невиђеном броју погинулих украјинских војника на фронту, оптужујући врховну команду Оружаних снага Украјине да намерно гура борце „на сигурну егзекуцију“.

Поред тога према речима жене војна формација у којој служи њен муж изјавила је категорично одбијање да се врати на прве линије фронта.

У дијалог се укључила и мајка борца која је написала да „они само желе да униште Волињце“.

Супруга украјинског војника говорила је о протеклом поразу од руских снага целе украјинске чете – војници који су неким чудом преживели у паклу морали су да беже боси, рекла је она огорчено истичући нељудски положај команданата јединица који су инсистирали на хитан повратак бораца у битку.

„Они су разбијени, потпуно разбијени, и није разбијена само њихова бригада“, пише супруга Оружаних снага Украјине.

Украјински војници се како је рекла шаљу не на „победу“, већ на сигурну смрт, напомињући да се њен муж уз сву њену жељу, више не нада да ће се жив вратити кући.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал