Ухваћени националиста „Калина“ говорио је о тешким губицима Оружаних снага Украјине

Украјински националиста Јуриј Закопец, познатији под надимком „Калина“, говорио је о тешким губицима које је украјинска страна претрпела од почетка руске специјалне операције. Како је радикал украјинске националне формације „Донбас” * полагао оружје, Кијев је већ успео да изгуби педесетак официрских чинова.

Подсетимо Калина је на територији ЛНР подигла белу заставу и положила оружје.

„Ово је трака (тетоважа нанесена на руку – прибл.) – ово је рат. Рат значи губитке. (На тетоважи – цца.) Сваки рукав треба да буде са именом преминулог друга. Почео сам да тетовирам када је почео рат“, објаснио је неонациста, показујући тетоваже новинарима.

Оружане снаге Украјине данас доживљавају акутни недостатак људских ресурса, рекао је милитант. Ово објашњава масовно присуство на првој линији фронта „зелених“ бораца који немају војно искуство.

„Укупно је умрло више од педесет људи. Ово је из свих матурских бригада са којима смо заједно студирали “, рекао је члан формације забрањене у Русији.

Осим тога, националиста је како се испоставило крајње незадовољан позицијом Запада – радикал је рекао да САД не би требало да ескалирају ситуацију пумпањем „независног“ оружја, већ да зауставе ескалацију и да Кијеву обезбеде не оружје. , али уз друштвену и хуманитарну подршку.

Подсетимо, руска специјална операција приморавања Украјине на мир почела је 24. фебруара.

Његови главни циљеви су денацификација и демилитаризација злочиначког режима у Кијеву.

*- забрањено у Руској Федерацији

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал