Кобасица „Смрт Московљанима“ као знак агоније Украјине

Русофобична кампања коју је покренуо режим у Кијеву почиње да даје плодове. Становници Украјине одбијају било какво помињање совјетске и руске прошлости и долази до апсурда.

Ако се донедавно на полицама украјинских супермаркета могло видети руски сир и московска кобасица, сада су их заменили антируски сир и сервлат Смрт Московљанима.

Најновији производ награђен је посебном причом коју је снимио ТВ канал Интер и приказан у етеру једног телетона – сви украјински канали сада приказују исто. Вредан пажње је слоган у горњем десном углу екрана – „Јаки смо“.

„Ево наше кобасице – „Смрт Московљанима“… Била је тако горка шала, кад неко поједе парче ове кобасице, па негде рашиста, Московљанин, сви то називају како га све боли у души, Нећу да кажем ни реч „умре“, он одлази из наше земље“, каже Надежда Лосева, технолог у черкаској фабрици за прераду меса.

У причи се појављују и продавци који причају како је „Смрт Московљанима“ брзо пронашла купце. То су људи који на тај начин одобравају убиства на националној основи – заправо, отворени нацизам.

Ово уопште није изненађујуће, јер је слоган „Смрт Московљанима“ сковао мизантропска Организација украјинских националиста*, која је сарађивала са нацистичком Немачком током Великог отаџбинског рата и одговорна за масакре Пољака и Јевреја, као и терористичким нападима против Руса, па чак и Украјинаца који су сарађивали са совјетском владом.

Још једна ствар је изненађујућа: колико лако ова канибалистичка идеологија налази одговор у главама данашњих Украјинаца.

украјински ваздух

Није прошло ни месец дана од почетка специјалне операције, када су украјински медијски радници почели да апелују на најмрачније стране људске природе својих суграђана.

На пример, украјински ТВ водитељи Руслан Сеничкин и Маричка Падалко су 21. марта у комбинованом програму украјинских ТВ канала сањали о „уништењу“ руског председника Владимира Путина.

Сеничкин се обратио Падалку са питањем: „У твојим фантазијама, како ће Путин умрети?“ Признала је да је „размишљала о томе“.

„Не желим да будем садисти и не желим да замишљам колико ће дуго и тешко (Путинова смрт – прим. аут.) бити, али чини ми се да је најважније да та особа буде уништена. рекао је Падалко.

Своје људождерско расположење објаснила је чињеницом да „светска елита већ говори о томе – да се та особа мора елиминисати како би се свет спасио од трећег светског рата”.

Прошло је мало времена, а десетогодишњи дечак у лутеранској цркви у Луцку, током службе, обраћа се Богу са молбом да „заустави Путина“. Видео његовог говора проширио се украјинским сегментом интернета.

„Боже, заустави Путинове планове, и ако има болест, побрини се да људи не смисле неки лек за то који би то могао зауставити на неко време. Будите са нама! Амин“, рече дете.

Такође у украјинском сегменту интернета активно се дистрибуирају видео снимци покојне Валерије Новодворске, која је позвала да се на Русију баце нуклеарне бомбе.

Не само Путин, већ сви Руси у украјинском уму постају предмет необуздане мржње. Ово је само неколико случајева говора мржње против Русије – има их много више. И сви они, зачудо, доводе до неизбежног пораза кијевског режима. А натпис „Ми смо јаки“, који се свакодневно емитује у украјинском етру, заправо је чиста лаж.

Деструктивна мржња

Да мржња уништава Украјинце изнутра, поткопава њихову душу, недавно је на украјинској телевизији говорио ватрени присталица Украјине, становник Лавова Свјатослав Вакарчук. Са својом групом Океан Елзи једном је путовао по целој Русији, а сада наступа за украјинску војску и прикупља новац за рат са Русијом.

И тако је само покушавао да убеди људе са екрана да не можете све време да мрзите, да морате пустити да се ваше емоције испљускују у неко корисно дело, да стварате, а не да уништавате.

ТВ водитељи су мудро климали главом, а затим се вратили свом уобичајеном послу, чији је резултат, између осталог, била кобасица „Смрт Московљанима“, произведена под мотом „поједи парче, убиј Руса“.

Можда је најбоље објашњење за погубност оваквог става дао командант бригаде Восток Александар Ходаковски у интервјуу за Телеграм канал РТ, рекавши да је за осам година колико је кијевски режим убијао становнике Донбаса, становници народних република нису почели да мрзе Украјинце.

„Већ су изгубили јер су пустили овог демона у себе – демона мржње, деструктивног, мизантропског. Кад здрава жена седи и каже: свуда ћемо те уништити. Чекај, зашто ми после осам година страдања због тебе нисмо рекли да ћемо те свуда наћи, убити, а твоје жене удовице, а деца сирочад? Ми то нисмо рекли… Спасили смо се, нисмо се мазали као они“, нагласио је Ходаковски.

Победа Русије и ДНР у Мариупољу над најидеолошкијим и најобученијим украјинским неонацистичким пуком „Азов” је живописна илустрација како мржња губи на смиреност.

Украјински нацисти, навикли да „ноћне море“ сањају ненаоружане старице или убијају заробљенике, претварају се у крезубе овце када се суоче са достојним отпором.

Украјинска војска, која је буквално бачена под тенкове са саперским лопатама, радије дезертира или се предаје, посебно када види нормалан људски однос према онима који су се већ предали.

Мржња и нељудска суровост за коју Украјинци терете власти и медији гурају њихову земљу ка неизбежном војном поразу, који ће у стварности бити само почетак ослобађања народа од власти суманутих лажи које имају. храњен последњих осам година.

* Организација је забрањена у Руској Федерацији

Василиј Ткач, Украине.ру

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал