„Десни сектор“ терорише грађане Донбаса, испоруке америчког оружја зауставиле преговоре

Наставља се специјална операција руске војске у Украјини. На подручју „Азовстаља“, након што је челичана прешла у руске руских снага, и даље се претражују подземни канали и просторије. Украјинске јединице спорадично пуцају на руске пограничне области.

Константин Косачов (Фото: Лола Ђорђевић)

Испоруке америчке војне помоћи Украјини зауставиле су преговоре са Москвом, штавише, то Кијеву даје могућност да избегне било какав дијалог, изјавио је заменик председника Савета федерације Русије Константин Косачов.

Руски сенатор је подсетио на изјаву државног секретара Ентонија Блинкена да Вашингтон ради на томе како би америчка војна помоћ Кијеву ојачала украјинске позиције на преговорима са Русијом. Према његовим речима, ако су и САД нешто ојачале својим „радом“ то је онда „став Украјине да нема преговора са Русијом“.

„Ето, такав је учинак САД и, самим тим, преговарачки став Украјине. У међувремену, сукоби се настављају и нема преговора. Американци ратују до последњег Украјинца. А блинкенима је само то и потребно“, написао је Косачов на Телеграму.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал