Трамп: Ако има пара за Украјину, онда има и за школе

Бивши амерички председник Доналд Трамп позвао је на безбедносне промене у школама у САД због пуцњаве у школи у Тексасу у којој је убијено 19 ученика основне школе.

Трамп је, на конвенцији Националног удружења власника оружја (НРА) у Хјустону, рекао да је потребно олакшати начине смештања насилних и ментално оболелих особа у одговарајуће установе.

Говорећи о унапређењу безбедности у школама, Трамп је навео да би свака школа требало да има само један улаз, јаке ограде и детекторе метала, као и да би у свакој школи све време требало да буде полицајац или наоружано обезбеђење, јавио је Ројтерс.

„То није ствар новца. То је ствар воље. Ако САД имају да пошаљу Украјини 40 милијарди долара, ми можемо то да урадимо“, поручио је Трамп.
Подсетимо, у пуцњави у основној школи у граду Јувалде у Тексасу у уторак убијено је 19 ученика и две наставнице, а више од десеторо деце је повређено.

Нападач, осамнаестогодишњи Салвадор Рамос је убијен, а пре напада је пуцао у своју бабу и на друштвеним мрежама качио фотографије са оружјем и навео шта ће се десити.

Председник САД Џозеф Бајден апеловао је на Конгрес, у којем се републиканци већ дуго противе доношењу ограничења за ношење ватреног оружја, да се коначно супротстави оружаном лобију и спречи нова страдања у масовним пуцњавама, пренео је РТС.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал