У катакомбама испод „Азовстаља“ пронађен камион са минираним телима 152 погинула украјинска војника

Оружане снаге Русије су током провере катакомби испод металуршког комбината „Азовстаљ“ пронашли камион са 152 минирана леша украјинских војника, а циљ је био да се Русија оптужи за намерно уништавање тела, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.

„Током провере подземних објеката металуршког комбината ‘Азовстаљ’ у Маријупољу, где су се крили нацисти украјинске формације ‘Азов’ који су се предали, руска војска је пронашла изотермички камион. У возилу, у коме није радио систем за хлађење, складиштена су тела 152 погинула милитанта и војника Оружаних снага Украјине“, саопштио је генерал.

Како је појаснио, током прегледа камиона, руски деминери су открили четири мине које су биле постављене испод тела погинулих украјинских војника. Укупна маса експлозива била је довољна да уништи сва тела која су се налазила на камиону.

„Испитивањем заробљених милитаната ‘Азова’ утврђено је да је минирање тела извршено по директном наређењу из Кијева. Циљ провокације је да се Русија оптужи за намерно уништавање остатака тела и да се спречи да се извуку напоље и предају породицама како би се спасила политичка ‘репутација’ кијевског режима и Зеленског лично“, додаје генерал-мајор.

Конашенков истиче да руска страна у најскорије време планира да преда тела украјинских милитаната и војника који су пронађени на територији комбината „Азовстаљ“ представницима Украјине.

Он је подсетио да се команда „Азова“ пре предаје јавно обраћала Владимиру Зеленском са молбом да преузме тела погинулих војника како би породице могле да их сахране на територији која је под контролом кијевског режима, али Кијев није одреаговао.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал