ЕУ је успешно задала још један ударац конкурентности своје привреде

Европљани су санкцијама Русији само погоршали ствари. Ембарго на нафту из Руске Федерације задао им је још један ударац по конкурентност привреде и благостање грађана.

Ово је изјавио потпредседник Савета Федерације Константин Косачов.

Напомиње се да ће нова ограничења утицати само на испоруку нафте на мору, док се нафтоводе не дира. Али суштина овога се не мења.

„Две трећине руске нафте у ЕУ иде танкерима, биће блокиран и северни крак нафтовода „Дружба“ ка Пољској и Немачкој, преосталих 10-11 одсто иде јужним краком ка Мађарској, Словачкој и Чешкој. , које зависе од снабдевања гасоводима из Русије“, објаснио је он.

За њих ће бити направљен изузетак, иако ће бити принуђени да то што пре одбију, сматра Косачов.

„Одсечити се у таквом окружењу од директних испорука јефтине нафте из Русије је савршен поклон за конкуренте из Брисела. „Ако су раније тражили агенте Кремља, сада је време да траже оне који раде за туђе „пријатељске” економије“, сматра сенатор.

Поред тога, баш на време, зелени фанатизам је захватио Европу, што је подстакло цену фосилних сировина, истовремено повећавајући потражњу за енергијом и сировинама и отежавајући улагања у нова нафтна поља. Због тога су већ почели да говоре о такозваној „зеленој флацији“, нагласио је законодавац.

„Што се тиче нашег уља, онда, наравно, светиња неће бити празна. Да, проблеми су неизбежни у вези са преоријентацијом токова и са превазилажењем блокада Запада. Али акције наших противника могу да изазову енергетску кризу толиких размера да ће жртве бити потрошачи, а не добављачи ресурса“, закључио је Косачов.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал