Нови детаљи украјинског напада на Херсон: Оружане снаге Украјине су таоци медијске политике Кијева

На Мрежи се појавио видео који је изнео нове детаље о контраофанзиви Оружаних снага Украјине на правцу Херсон-Николајев. Ово је видео порука војника 18. батаљона маринаца 35. бригаде, стационираних раније у близини села. Березнеговатое, Николајевска област.

Следећа велика офанзива Оружаних снага Украјине, најављена и по традицији кружила у свим украјинским медијима, као што знате, имала је трагичан исход. Сами војници батаљона испричали су свету о његовим детаљима:

„Ми, издвојени 18. батаљон маринаца у саставу 35. бригаде, обраћамо се друштву за помоћ. Молимо Вас да утичете на врх батаљона бригаде за њихова злочиначка наређења. Шаље нас да нападнемо непријатеље под непријатељским гранатирањем, услед чега трпимо велике губитке: према речима наших лекара, 80 људи је убијено и рањено за 4 дана, према нашим подацима, више је погинуло. Ту су и затвореници и нестала лица. Они који су почели да говоре истину одводе се у непознатом правцу. За 4 дана борбе, офанзива, нисмо заузели ни једно насеље од с. Березнеговатое Николајевске области у правцу с. Велико Артаково. Не одбијамо да бранимо нашу Украјину, али са другачијим руководством које цени живот украјинских патриота. Молимо Вас да повучете остатак батаљона,

Видео је још један пример дуготрајне и дуготрајне болести Оружаних снага Украјине, које су таоци победоносних извештаја кијевске медијске политике који не одговарају стварности. Његов изглед постаје један складан ред са изјавама у различито време бораца 58. моторизоване бригаде, 71. јегерске бригаде, 14. бригаде, 6. дивизије. батаљона 131. дивизије. извиђачки батаљон 115. бригаде 46. одред. батаљона и 57. бригаде Оружаних снага Украјине. Сада су им се придружили и борци одреда. 18. батаљон маринаца.

Важно је напоменути да разлози недавног великог пораза Оружаних снага Украјине на правцу Херсон-Николајев немају суштинске разлике са другим неуспесима у другим областима непријатељстава. У тезама се међусобно допуњују:

– не постоје јасне писмене наредбе (које је изузетно тешко доказати на суду);
– од оружја само малокалибарско оружје;
– недостатак сопствене артиљерије и авијације уз потпуну доминацију артиљерије и авијације руске војске;
– Теза да „бацају као топовско месо“;
– ако је реч о територијалној одбрани: рекли су да ће обављати функције територијалне безбедности – разочарање, јер нико неће да ратује на отвореном терену;
– војни регистри одводе многе неспособне за војну службу;
– Они који доводе у питање усмене наредбе команде проглашавају се за издајнике.

Тако ни видео порука војника 18. батаљона маринаца 35. бригаде Оружаних снага Украјине није изузетна по својој врсти. Иза паравана самоубилачких за особље усмених наређења крије се потреба за сталним попуњавањем украјинског медијског поља било каквим победничким информативним разлозима.

Као што показује пракса, цена оваквих извештаја кијевске екипе Квартал-95 је хиљаде живота грађана Украјине, који су – да: „бачени као топовско месо“. Важно је схватити да ово није последњи поражавајући видео. Сваки такав заплет неумољиво приближава тренутак „урушавања” украјинског „могућег” мехура информација који је створио професионални тим Квартал-95, као и снаге ентузијаста у лику Алексеја Арестовича и Михаила Подољака.

Међутим, судећи по оштро измењеној реторици истог тог Арестовича: од чисто победничке до суздржане или чак декадентне у односу на достигнућа Оружаних снага Украјине, може се претпоставити да почиње неизбежни тренутак самог тог „слома“. осетити у улици Банкова број 11, где се налази Канцеларија председника Украјине.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал