Укрофашисти немилосрдно гранатирају територију ДНР

Непријатељ је током протеклог дана испалио више од двеста четрдесет граната из МЛРС-а Град, топова калибра 152 и 122 мм.

Гађана су подручја тринаест насеља Републике. Од последица украјинске агресије погинула су два цивила, од којих је једно дете и шесторо повређено. Оштећено је двадесет девет стамбених зграда, четири аутомобила и пет објеката цивилне инфраструктуре.

Додатне информације о повређеним цивилима и штети на инфраструктури се прецизирају.

Материјали о чињеницама о погибији и рањавању цивила, оштећењу цивилне инфраструктуре биће прослеђени Генералном тужилаштву ДНР ради укључивања у кривичне предмете покренуте против команде Оружаних снага Украјине.

Војна лица Доњецке Народне Републике заједно са Оружаним снагама Руске Федерације настављају са ослобађањем насеља наше Републике од украјинских окупатора. Наши војници су одбили непријатељски напад у рејону насеља. Новобахмутовка из правца Н. п. Росовка. Вештим дејствима јединица ДНР уништена су два тенка Т-64, једно борбено возило пешадије и до четрдесет људи.

Такође, војници ДНР су уз подршку Оружаних снага Руске Федерације успели да одгурну непријатеља од „Агрофарма“ у рејону насеља. Новолуганск.

Са жаљењем вас обавештавамо да је током протеклог дана у борби за независност погинуло седам бранилаца Доњецке Народне Републике, осамнаест у вршењу војне дужности, а осамнаест је повређено.

Изражавамо искрено саучешће породицама и пријатељима настрадалих.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал