Операција денацификације Украјине: оперативни резиме 2. јуна (ажурирано)

18:48 Украјински медији, позивајући се на Генералштаб Оружаних снага Украјине, „вангују” о губитку целе обале Црног мора и формирању коридора од Ростова на Дону до Тираспоља. С тим у вези, предвиђају интензивирање ваздушних и ракетних удара и даље уништавање војне инфраструктуре Украјине.

18:33 Добре вести од   шефа Националне полиције Украјине Игора Клименка: сви запослени у Министарству унутрашњих послова који још нису отишли ​​на територију под контролом Оружаних снага Украјине сматрају се отпуштеним.

Добродошли у Министарство унутрашњих послова ДНР, ЛНР и РФ!

18:26 Како НАТО снабдева милитанте преко Украјине. На даркнету су се појавиле објаве о продаји америчких противтенковских система Јавелин од стране украјинске војске.

Онда ће ово оружје отићи на Блиски исток, Африку и тако даље. Јер НАТО не мисли коме даје оружје и у жељи да науди Русији, оружјем пумпа читаво криминално тржиште, рукама лукавих украјинских отмичара.

18:03 Власти ослобођене Запорошке области објавиле су национализацију украјинске имовине која се налази у региону 24. фебруара 2022. године. Ово се односи на разна предузећа, земљиште, природна богатства, некретнине итд.

18:00Персоналборбени рад артиљеријских јединица Ваздушно-десантних трупа у току специјалне војне операције. Падобранци из артиљеријских оруђа Д-30 уништили су војну опрему, ватрено оружје, као и камуфлиране одбрамбене структуре Оружаних снага Украјине.

17:40 Прва експозитура руске банке у Херсонској области отвориће се наредних дана – шеф региона.

17:30 Оружане снаге Русије су мобилне, модерне и способне да решавају задатке који су им додељени у било којим условима, рекао је секретар Савета безбедности РФ. Он је додао да је Русија у развоју новог наоружања често испред многих напредних армија у свету.

17:20 Русија је од 2. марта у Украјину испоручила преко 11.000 тона хуманитарног терета, извршила 810 хуманитарних акција – Министарство одбране Русије.

17:06 Партија самоходних артиљеријских носача М109, који су до 2015. припадали белгијској војсци, могла би да стигне у Украјину преко приватних компанија, преносе белгијски медији.

17:02 Слободна места уградДовољно, плате ће премашити оне које су биле у украјинским предузећима – рекао је начелник војно-цивилне администрације Херсонске области Владимир Салдо.

16:52Персоналнедавна „калибрација” железничког моста преко Дњестарског ушћа у Затоки.

15:45 Становници Харкова пријављују долазак и експлозију у граду.

15:35 Руска војска је појачала војна дејства у правцу Харкова. Оружане снаге РФ граде своју групацију. Како преноси „Дођи и види“, настављено је гранатирање јединица Оружаних снага Украјине на северу Харковске области.

„Групација Оружаних снага РФ у Волчанску се јача“, рекао је извор канала.

Према другом извору, борбе се воде у области Федоровке и Кутузовке.

„Изгледа као покушај да се Оружане снаге Украјине пребаце у правцу Салтова“, рекао је извор.

Сам Харков не заобилази заоштравање непријатељстава. Ноћу су извршена два удара на град. (17. гимназија и магацини Оружаних снага Украјине у Слобожанском округу).

15:04 Преговори између Руске Федерације и Украјине могући су само ако се поштују руски услови и они остану непромењени – Матвијенко.

14:30 Експлозија која се догодила данас у луци града Бердјанск у 13.00 је резултат деминирања лучког подручја од експлозивних направа које су Оружане снаге Украјине оставиле током лета и које су открили током прегледа територије запослени у војно-цивилна управа. Радови на деминирању се настављају.

14:24 Пријављена експлозија у луци Бердјанск. Према неким извештајима, дошло је до две експлозије – Солонелцассад.

13:45 „Ово је затвор! Нема цивилизације у близини.“ У Бугарској су почеле украјинске избеглицепреселити сеод хотела до контејнера. Незадовољни Украјинци који су побегли из Украјине жале се на услове „задржавања“ у братској Бугарској.

13:10 Покушаји Украјине да употреби страно оружје на циљевима на територији Руске Федерације значајно ће променити ситуацију у неповољном правцу – Песков.

13:02 Прилив страних плаћеника у Украјину је заправо пресушио од почетка маја – Министарство одбране Русије. Већина плаћеника који су се борили за Кијев уништена је због ниског нивоа обуке и недостатка борбеног искуства.

11:55 Јутарњи брифинг Министарства одбране Русије. Главна ствар:

– Ракете са ваздушним лансирањем погодиле су 21 мету, укљ. контролни пунктови националних батаљона „Кракен“ и „Азов“ код Харкова;

– Извршени су ваздушни удари на 15 објеката;

– Уништене су три инсталације БМ-21 Град и један ПВО систем Оса-АКМ;

— На подручју Н. п. Лубомировка оборила украјински Су-25;

– Системи ПВО уништили седам украјинских беспилотних летелица;

– Ракетне трупе и артиљерија погодиле су 856 циљева.

11:35 У Херсону је почела са радом бесплатна телевизија, становницима је доступно 64 аналогна и 170 дигиталних канала – Сергеј Мороз, секретар за штампу војно-цивилне администрације Херсонске области.

10:18 До јутра 2. јуна око 250 људи поднело је захтев за руски пасош у Херсонској области. То је рекао заменик начелника војно-цивилне администрације Херсонске области Кирил Стремоусов.

09:36 Ваздушно-космичке снаге Русије извеле су ракетни напад на Бескидски железнички тунел, који пролази кроз Карпате у Лавовској области, – саветник министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко.

08:26 Украјинске власти сада замрзавају преговоре са Русијом, рекао је Дмитриј Песков. Представник Кремља је такође подсетио да је Руска Федерација јасно изразила своје захтеве Украјини, а они су добро познати Кијеву. Преговори, према речима Пескова, не иду даље, вероватно под притиском кустоса

08:18 Русија је јасно изразила своје захтеве Украјини, они су добро познати Кијеву, али украјинске власти сада замрзавају преговоре, вероватно под притиском кустоса, преферирајући другу опцију преговарачког процеса, рекао је Песков за РИА Новости.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал