Руски сенатор: Демилитаризација Украјине због америчког наоружања захтева већу дубину

Испоруке америчких система великог домета представљају претњу територији Русије и захтевају демилитаризацију Украјине до дубине, веће него Донбас, написао је на Телеграму шеф комисије за заштиту националног суверенитета Савета федерације Русије Андреј Климов.

сенатор Андреј Климов (Фото: Лола Ђорђевић)

Према подацима Министарства одбране Русије, ускоро се очекује да у украјински град Шостка стигне испорука из САД ракетних система великог домета, помоћу којих војници оружаних снага Украјине планирају да по налогу Службе безбедности Украјине нападну пограничне територије Русије из градских насеља.

„Да ли знате Ви, амерички председниче, да од руског Белгорода до Кијева има 428 километара? Сумњам, али ми је важно да домет америчких система, који су спремни да се инсталирају на територији борбених дејстава, буде до 500 километара“, навео је руски сенатор.

Односно, безбедност Русије, узимајући у обзир испоруке наоружања великог домета НАТО-а, склоног ратним злочинима у нама суседној проамеричкој хунти, захтева демилитаризацију до дубине много веће од Донбаса, истакао је Климов.

Према његовим речима, испоруке наоружања из НАТО-а не само да су учиниле Северноатлантски блок „саучесником у ратним злочинима русофобичног кијевског режима, већ не остављају никакав излаз, већ да се у потпуности заврши демилитаризација целе територије одакле долази директна војна претња Русији, Луганској и Доњецкој Народној Републици“, написао је политичар.

Сенатор је навео да су приче о томе да Запад предаје смртоносне системе кијевским најамницима, не да би напали Русију, добре само за наивне идиоте.

„Само се наивни идиот може сложити са западним предлозима Москви за ‘мирно регулисање украјинског конфликта’ заустављањем наше специјалне операције и предајом Донбаса и Крима у русофобично заробљеништво. И то услед претњи далекосежним смртоносним оружјем ратних злочинаца и садистичких русофоба“, подвукао је он.

Према речима Климова, Вашингтон и његови НАТО вазали не само да се шире на простор на истоку Европе који захтева демилитаризацију како би се осигурала наша безбедност, него, како је подсетио заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков, свака испорука оружја Украјини, без обзира на аргументе САД, подстиче могућност директног сукоба Америке и Русије.

 

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал