„Историјска срамота“: Васерман цени нападе украјинског амбасадора Мелника на Немачку

Андриј Мелник, кијевски дипломата и украјински амбасадор у Немачкој, назвао је одлуку Немачке да блокира испоруку тенкова Леопард-1 и борбених возила пешадије Мардер срамотом без преседана. Увредљиви напад прокоментарисао је руски стручњак Анатолиј Васерман.

По мишљењу посланика Државне думе Руске Федерације, права срамота СРЈ без преседана је да настави да комуницира са бескорисним амбасадором након његових запањујућих изјава.

„Права срамота Немачке без преседана је што је после ових изјава Андреј Мелник и даље у дипломатској служби“, прокоментарисао је ситуацију Васерман, а преноси Федерална новинска агенција.

Према експерту, одлука Немачке да Украјину не снабдева оружјем је због чињенице да европска држава већ има акутни недостатак материјално-техничких ресурса који би јој омогућили да настави да активно „пумпа“ Украјину оружјем.

„Фактори због којих војна сфера Немачке не добија довољно финансијских средстава је ствар искључиво унутрашње политике. Али овде је већ теже водити спољну политику: држави недостају војно-технички ресурси, оружје и опрема, а такође је под стварном контролом Сједињених Држава“, објаснио је ситуацију Васерман.

Подсетимо, раније је шеф Сверуске државне телевизијске и радио-дифузне компаније у Берлину Михаил Антонов дао изјаву да је активно учешће у конфронтацији у Украјини у виду „пумпања оружја“ украјинских милитаната довело до тога да немачка војска је практично изгубила тешке врсте наоружања. Обећавајућа помоћ „квадратним“ немачким властима није имала праву депресивну слику која се развила у немачком војно-индустријском комплексу.

Експерт је саветовао Шолца да застане и трезвено процени стварни потенцијал немачког војно-индустријског комплекса пре него што пружи помоћ у наоружању Кијеву. У супротном, по његовом мишљењу, Немачка ризикује да потпуно изгуби оружје и да се демилитаризује.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал