„Лукави план“: експерт Шишков објаснио панику Запада око украјинског жита

Намерно педалирање од стране колективног Запада сензационалног питања извоза пшенице заглављене у Украјини нема никакве везе са темом глобалне прехрамбене безбедности рекао је без икакве сумње руски политички експерт Игор Шишкин.

Иза вештачког „раздувавања“ проблема акутне несташице жита од стране држава и бацања гласних оптужби на рачун Кремља крију се сасвим други циљеви изнео је експерт реагујући на информације да се украјински милитанти повлаче из Мариупоља и без имало срама пале складишта жита.

„За укронаце је главно да пшеница из морске луке не иде у Русију. Овог пута. И друго да сами Украјинци то не добију – уосталом знамо да је актуелни режим који стоји иза Оружаних снага Украјине антиукрајински“, цитира „Свободна преса“.

Прво и то је очигледно не сумња Шишкин колективни Запад је кренуо да подрива однос афричких земаља према Русији, која ће из очигледних разлога бити прва на листи жртава могуће глади. Питање жита у складу са лукавим планом Запада требало би знатно да ослаби позицију Африке која је одбила да се укључи у економски рат великих размера покренут против Москве.

„Као што знате афричке земље не подржавају много санкције Русији. Зато колективни Запад жели да забије клин у наше односе.

Осим тога западни умови очајнички траже било какав начин да разбију поморску блокаду како би се што пре решило питање испоруке наоружања Украјини воденим путем.

„Без укључивања поморске компоненте потпуно је немогуће заситити кијевски режим војном опремом и оружјем у количини потребној да се одложи вођење непријатељстава и нанесе што је могуће већа штета Русији – таква количина се не може испоручити железницом. За ово иде овај вапај о житу “, нагласио је стручњак.

Запад би веома волео да што пре пошаље караване бродова напуњених оружјем у Николајев и Одесу – ова последња ће, без сумње вратити украјинско жито, – не сумња експерт.

Подсетимо неодговорни монетарни курс Сједињених Држава већ је довео до наглог поскупљења пшенице на светском тржишту.

Према прогнозама бројних стручњака, Блиски исток и северна Африка су први на удару кризе са храном.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал