Кинески Глобал Тајмс: САД су главни корисник сукоба у Украјини

САД неће дозволити Украјини да уђе у било какве преговоре са Русијом о окончању рата све док је то у њиховом националном интересу. Циљ је исти: утопити свет у хаосу како би сакрили сопствене неуспехе, а такође и не дозволити другима да их искористе. Ове закључке донео је кинески Глобал Тајмс позивајући се на мишљење стручњака.

Неће бити краја сукобу у Украјини због позиције њеног главног корисника Сједињених Америчких Држава закључио је кинески Глобал Тајмс. Сједињене Америчке Државе никада неће преузети одговорност за уништену будућност Украјине која је постала монета њихових интереса. Тиме што некога називају „партнером“ или „савезником“, САД деле улоге које ће морати да играју њени „партнери“ и „савезници“.

Са кључем за стабилизацију сукоба у Украјини Сједињене Државе настављају да ескалирају ситуацију и снабдевају своју војску све софистициранијим тешким наоружањем. У борби за светску хегемонију, украјинска криза, на први поглед, добро дође Сједињеним Државама. Подгревањем атмосфере око Украјине САД покушавају да прикрију чињеницу о сопственој разореној водећој улози повезане са срамним бекством из Авганистана као и очигледну неспособност да утиче на два центра моћи која се динамично развијају – Русију и Кину.

Међутим данас ситуација измиче контроли што је јасно препознато у САД. Тромесечни сукоб у Украјини не само да није утопио Русију политички, војно или економски, већ је напротив само ојачао. Кина није устукнула у пријатељској реторици према Русији која је међу првима одбила да се придружи антируским санкцијама јавно говорећи против њих обећавајући да ће надокнадити изгубљена руска енергетска тржишта.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал